31 December

Wooohoo! sista dagen på 2008! Har faktiskt funderat om jag ska ha nått nyårslöfte eller inte. För jag är så dålig på att hålla dom så hm. får se om det blir nått eller ej.

Imorse så klev jag upp vid halv 10 och gjorde mig iordning, sen sparkade jag upp till stallet. Eller ja, sparka vet jag inte snarare GICK. Var sandat överallt, så de var väldigt få ställen det var bra sparkföre.. 

Skulle egentligen rida med Jenny. Men eftersom det var första gången och så kändes det bäst att bara ta det i min egen takt på banan. Allt gick jättebra! Så nu nästa gång jag ska till stallet ska jag nog rida ut. Kan lova att jag kände mig väldigt ringrostig när jag satt uppe på hästen.. Hahaha. Det kändes verkligen att jag inte ridit på ett tag!

Gårdagen så tillbringade jag tillsammans med Frida. Vi drog till stan. Egentligen hade jag inget speciellt att köpa men jag följde med som sällskap. Jag köpte knästrumpor, vita. Tre stycken höhäckar + lite smågodis till kaninerna. Och en mascara å sen öven en eyeliner som följde med. Min lillasyster hade en sån mascara innan, å den är superbra! Inga klumpar alls och separerar fransarna perfekt! Typ den bästa mascaran jag har provat hittils. Jag lär nog köra med den ett tag framöver nu. Den heter Define-a-lash. Tror det finns gröna också i samma märke, men jag har en röd.

Ikvällen kommer att spenderas hemma hos mig, sen så kommer Jennys familj och äter med oss. Efter det så far jag och Jenny å kikar runt. Förhoppningsvis hittar vi nånstans att hänga ikväll. Och en sak till.. jag ska faktiskt vara nykter!




Gott nytt år allihopa!

29 December

Inte länge kvar till nyår nu. Jag som skulle köpa nått på mellandags rean som jag skulle kunna ha på mig på nyår. Men icket. Så jag får försöka ta vad som finns hemma. 

Idag så tog jag och frida oss an deras lekstuga, som Frida ska få göra om till kaninhus. Så vi städade ut alla sakerna och sopade undan. Då när vi skulle försöka lyfta en utav burarna så hade den frysit fast. Vi tog fram en hacka å hällde varmt vatten och tänkte att det kanske skulle gå att lyfta den sen. Senare så stötte vi på ett annat problem.. jo, buren var alldeles för bred för att ta sig igenom dörröppningen till lekstugan.. Vi kände oss lite smått besvikna. Men Frida har nu fått sin pappa, eller fått och fått honom att börja bygga. Han var rätt posetiv till Fridas tanke. Så han har redan hämtat material till burarna å allt! Min pappa är inte snabb när det gäller byggandet med min kaninbur..................................

Ikväll ha jag inte gjort särskillt mycket, gjorde en teckning men annars har jag mest som bara tagit det lungt. 

Förresten! Ska få börja rida Grimnir (min mosters häst), för hon har ramlat och slagit sig ordentligt. Så hon knarkar värtabletter. När mamma pratat me hon imorse tror jag det var så kunde hon knappt sitta ner.. så hur ska hon kunna rida då? Som sagt jag ska hjälpa henne med Grimnir ett tag framöver. Det blir nog kanon!  : )

Imorrn ska jag på stan med Frida, eller jag ska göra henne sällskap. Hittade inget för två dagar sen som jag tänkte ha på nyår. Tror inte jag har turen att hitta nått imorrn. Men jag får se.

28 December

Igår så for jag å jennyy på mellandagsrean. Men ja, tycker att det aldrig finns något i umeå längre. Less på affärerna. Jag vill fara till sundsvall på birsta city å shoppa loss där! Det är rätt långt typ 2-3 timmar att åka dit med buss typ? Så de känns inte så speciellt aktuellt.

Hur som helst gick vi på stan. Käkade på tre kronor, mums! Så sjukt goda pizzor, typ inte torra kanter eller nått alls! Så nu vet jag vars jag ska tillbringa min lunch numera på stan. haha. Max har börjat bli lite uttjatat, men man får väl variera lite.

Jag köpte två böcker och ett block med lite "finare" papper att rita på. Fattar verkligen inte varför jag kommer hem med två böcker?! Jag läser aldrig! Egentligen har jag all tid i världen, men då när jag ska sätta mig ner för att läsa så skriker Linnea, eller så äre nått annat jag känner som jag borde göra istället.. Men men, jag ska försöka börja läsa nån utav böckerna ikväll. Böckerna heter förresten "Mamma sa att jag var sjuk" och "Ut ur mörkret". Det är sanna berättelser. Det är den enda typen av böcker jag kan läsa.. Tycker inte om böcker som inte har nån mening, men te.x fantasyböcker? Alltså varför äre värt att läsa sånna? Det kan ju inte ens hända i verkligheten? Näe, jag förstår mig inte på sånna böcker.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen och FÖRSÖKA läsa någon utav mina böcker. Tjohejs!
 


25 December

Min julafton kan jag inte klaga på. Fick mycket bra saker är jättenöjd! Vi firade hos min farmor och farfar, vilket var mycket trevligt. Jag åt typ som en himla gris. Fy va jag åt.. De som är så jobbigt är att man äter typ samma mat 3 dagar i rad. Julafton, juldagen och annandag jul. Just nu så blir jag bara äcklad av att vi typ ska äta den typen av mat nu under juldagarna.. Nänä, men de går säkert ner i magen.

Lite saker som jag fick:
- smink
- privat sminklektion på make up store. köpa smink för 450kr
- morgonrock
- mamma mia filmen
- pengar
m.m

Nu har jag ganska nydligen sett klart sex and the city the movie och har så sjukt ont i huvudet.
Ska nog ta och lägga mig strax.  Vad händer imorgon? Jo! Jag ska ta en lång sovmorgon, sen har hela min familj bokat biljetter till premiären av " Det flyter" . Tror den hette så .. Min kusin är statist i filmen, så de blir som lite småkul. haha.

Mitt huvud strejkar rejält nu. Så ska ta och sova. Godnatt!


24 December - Julafton.

Ja, egentligen borde jag gå och sova nu. Klockan är 00.31 nu, och jag lär inte få så mycket till sovmorgon. Linnea lär ju väcka oss väldigt tidigt...... typ 8? Direkt hon vaknar vill hon ju öppna julklappar såklart! Alltså jag fattar typ inte ens att det är julafton, har typ ingen julkänsla alls! Dagen lär ju bara svischa förbi och sen var det klart.

Hur som helst igår så var jag, mamma, amanda och linnea på stan. Letade efter nått att ha på sig på julafton. Jag hittade en kol och en topp till. Faktiskt riktigt snygg kjol! Det är som så bra också, för jag lär använda den mer än bara på julafton. Det är de som är så problematiskt när man ska köpa kläder till t.ex julafton.. Man måste ju hitta kläder som funkar att ha som vardagsklädsel också. Eller inget måste men det är ett stort plus.

För övrigt så var jag med Frida på kvällen. Vi gjorde typ nada. Eller ja, vi såg en väldigt överdriven film. Ja, fyfan. Den var ändå rolig. Men näe, den blev faktiskt väldigt överdriven efter ett tag. 

Jovisst! Jag har ringt till den här människan som sökte medryttare till 2 arab vallacker! Och hon behövde fortfarande medryttare till dom. Så det känns super att jag kanske ha en medryttarhäst snart! Hon tränar tydligen hästarna inom akademisk ridkonst. Det blir som kul att få lära sig en ny ridstil. Skulle ringa till helgen igen så vi kan få komma dit och träffa hästarna och kolla läget.

Hoppas ni får en bra julafton allihopa! God jul!

21 December

3 dagar kvar till jul! herregud säger jag bara! har verkligen ingen julstämning alls. allt känns bara blä.

Lite update från igår. på dagen så roade jag mig me mina kaniner. De gör mig alltid på gott humör (oftast)! haha.
Sen på kvällen kom Jennyy, vi snackade typ hela kvällen haha. Nämen tjejsnack är alltid trevligt. ( :

Idag har jag varit med Fridaa
. Vi tog kort på kaninerna, som vi ska ha till hemsidan och så. Hade rätt gamla kort på vissa kaniner. Sen mixtra vi med en framside bild till sidan också. Amanda gick hjälpa oss lite. hehe.

BIG PROBLEMS! Jag vet inte hur jag ska göra med mitt kanin antal. Har tänkt köpa 2 stycken rex dvärgvädurar från stockholm. Jo, ni hörde rätt. Stockholm. Hårstrukturen rex i dvärgvädur är väldigt ovanlig, är typ bara uppfödare nerifrån som har dom. Men allt blir så problematiskt. För jag måste sälja iväg mina vanliga rexar. Känns väldigt tufft. Iaf med Eddie. Så jag vet inte. Ska ju som sagt få en dvv hona från Linda och sen måste jag skaffa en dvv hane. För vill inte para med adam. För han va rätt aggresiv under sin "tonårsperiod" så känns inte så bra om ungarna ärver det efter honom. För Inte så kul om jag säljer dom till barn och sen blir dom bita å skit. Känns bara dumt å riskera det. Så har tänkt köpa en svart wienertecknad hane att para med. (färgen är inte godkänd) men spillerill. Dom var asfina ungar! Blöögda! åwwh. : )

Som sagt, vi fotade idag. Här är lite bilder från dagens fotning.

  Hissjö's Mysterious White Power "Adam"

 Hissjö's Thunder storm "Alice"

 Pysselgården's Ina


19 December

Har sett på Götakanal 2 - kanalkampen, men jag tröttnade rätt fort. För såg Titanic ett tag innan, så jag har som suttit vid tvn ett bra tag då. Fast kanske inte så bra att jag sätter mig vid datorn istället? Nja. Tror jag ska ta å göra nått annat.

Förresten Johanna hade hittat en annons på blocket om två stycken arab vallacker som behövde medryttare, http://www.blocket.se/vi/19179361.htm?ca=2_s . Så ska ringa nån dag under helgen tror jag. Så hoppas vi kan få komma å kika på dom och få provrida och se om vi trivs ihop. =)

Saknar ridningen så sjukt! Så vore kul om ägaren fortfarande söker medryttare till dom.


19 December

Amanda väckte mig klockan halv 8 - 8 nån gång och ska att lill-kisse va på gång att få sina bebisar.
Så gick såklart upp och satt brevid hon och kollade till henne. Värkarna började komma ordentligt efter ca 4 h.
Nu klockan ca 14.20 så fick vi äntligen ut kattungen, den va jätteavlång och såg rätt knepig ut. Inte som alla andra kattungar har sett ut.. Tyvärr så dog den när den kommit halvägs ut.

Kanske dax att sterlisisera henne nu? Tycker det är jättekul att ha kattungar, men just denhär biten då dom ska föda tycker jag bara känns jobbig både för oss och kattmamman. Kul å typ kämpat och kämpat i flera timmar och sen när den kommer ut så är den död.. Alla andra gånger hon fött har ju inte gått så super bra heller. Första gången blev det 4 ungar, men då fick vi lov att fara till vetrinären för den ena ungen hade torkat fast. Den dog. De två andra var dödfödda och en överlevde. Sen andra gången gick de väl någorlunda bra. Amanda skulle vara kattvakt på kvällen, men hon somnade så en överlevande unge såg vi sen. Om hon hade andra ungar också eller om hon ätit upp dom? Det vet vi inte. Så lika bra att vi får henne steriliserad.

 
 Myggan kalle    &     Mumin

Hmm.. näe, jag funderar på att ta mig något att äta. Men har ingen direkt matlust efter dehär. Men får försöka få i mig något.
Jag som även hade tänkt att gå ut å umgås med mina kaniner, men nu känns det som att det är lite försent. Det är rätt mörkt nu. Så får ta det imorgon, om vädret tillåter vill säga.

17 December

Inte alla som har sovmorgon en dag som denna! Kändes som hela huset skulle blåsa bort inatt. Även att jag själv skulle blåsa bort när jag gick ut till kaninerna. Får hoppas att det blir bättre väder imorgon.

Idag så ska jag bara in till skolan och göra ett vägmärkesprov till basmaskinskörningen, då får jag godkänt i den kursen.
Så det känns bra! Senare så ska jag möta Frida på busstationen och vi ta ska hem fridas lilla Ina.

Nu måste jag nog börja gå till bussen, ciao!

15 December

Idag så var jag som sagt och pratade på UC, å skrev under på en massa papper. Matteläraren verkar faktiskt bra, som tur var. Fast inte säkert att jag behöver räkna matten. Om jag klarar provet jag gjorde förra veckan på forslunda vill säga..
Jaja, det återstår att se.

Vet seriöst inte om jag kommer att ta mig upp imorgonbitti. Seriöst 7.15 bussen.. åh. drygt! Aja, jag hoppas jag klarar dehär med försäljning och service. Känns ju lite trist om jag måste gå ut med ett Ig i det. Men jag får kämpa på imorgon ;D


14 December

Gårdagen var väldigt bra. Va ute hos mina kaniner typ hela dagen. myyss.

sen på kvällen kom jenny, och vi såg step up 1 & 2. Så sjukt bra! Jag och Emma var faktiskt påväg att börja dansa, streetdance. Så himla häftigt om man kunde dansa sådär. Hur som helst så tänkte vi anmäla oss, men då var det tydligen fullt, så då tänkte vi vänta till nästa termin, men ja.. det blev inget av. Så stort intresse hade vi inte av att börja dansa.
Jäkla skit. De ska ju alltid börja regna och frysa sen på kvällen. Det gör så att jag inte kan fara till stallet! Hästarna har inte skor på sig, så dom har inga broddar eller nått alls.. Har inte varit där på snart 2 veckor! Har lite ångest för de faktiskt.

Nä. nu ska jag gå från datorn och göra nått annat vettigt.

Btw kika min syrras blogg > http://www.mamandaa.blogg.se/ 
- Hon har ritat av mig! De är faktiskt rätt likt, om jag ska vara ärlig.  


12 December

Glömde skriva igår. Så tänkte jag skulle göra det nu.
ehmm.. jo, jag for först och mötte jenny & emz och vi promenerade till kyrkan,
för att kika på lucian. ja, va ska man säga om den? så himla kass lucia har jag
aldrig varit med om.

Försov mig som vanligt. Men jag lyckades hinna me 7.15 bussen. Skulle in till skolan för att
lämna igen alla mina böcker.
Så på måndag ska jag in på UC och prata för att lägga upp schemat till efter jul, I think?

Jag kanske även går ut med tre betyg. Försäljning och service, djurkundskap och basmaskin men då
ska jag ha tur. Så får se. En utav pedagogerna ska hjälpa mig med försäljning&servicen så att jag får
g i den. Hon skulle prata med min djurkundskapslärare och se om hon hade möjlighet att sätta betyg på mig.

Just nu sitter jag och väntar på att Idol ska börja igen.
Vem vinner? Alice eller Kevin?















10 December

Alltså jag verkar ha lite svårt att bestämma mig vad jag ska utbilda mig till!
Först var det frisör, sen var det djurskötare och nu har jag kommit fram till att jag vill bli tatuerare.

Så ja, jag vet inte riktigt vad jag ska söka till våren.. Men ja, jag får väl klura på det ett tag till.'


Vissa har ju lov nu! Eller jag vet inte riktigt hur det blir än, kanske måste in på skolan å göra nå saker.
Men ska prata med syon typ på fredag igen. Får se då hur allting blir. Men ohnej. Hästlinjen var verkligen
inget för mig. Intresset har som blåst bort. Har verkligen inte bara dött bort från hästarna, men de känns som att det var roligare när jag hade Domino. Han kändes nästan som min egen.. Shettisarna går ju knappt att ta in i stallet när det är så himla halt överallt. Så det suger. 

9 December

Lång dag idag. Går till 10 över 4. Så är hemma runt halv 6-6, Lite drygt eller?

Jag har matte om ca 30 min, ska då bara plugga till mitt prov jag hade tänkt
att ha på idrottstimmen.. ska ändå inte vara med så.

Tydligen så hade vi engelska prov idag, gick skit. Kom typ på de imorse..
Aja, de är bara att göra om.


jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra med allt.
- vet inte vad jag vill längre!


8 December

ska börja skriva här igen. devote.se va lite rörigt tyck jag.
eller de var lätt att göra headers och sånt å koder. men de var jättesegt
när man skulle logga in och så..

RSS 2.0