31 Januari

Klockan ca 23.30 så anlände lille Kasper. Så otroligt fin! Tyvärr så verkar han inte vara speciellt hanterad. Så han är lite blyg. Han vill gärna komma fram å nosa, men vågar inte riktigt stanna kvar så man får klappa honom. Men jag tror det blir bättre med tiden då både jag och han har lärt känna varandra.



Kortet är taget idag då han fick skutta i rasthagen. Men han var typ chockad. Låg bara där. Efter några mintuer vågade han sig att skutta omkring..

Annars idag har jag inga speciella planer. Tänkte para Eddie å Ella idag, men vettetusan. Hon är så förbaskat brunstig. Är rädd att hon biter honom som hon redan gjort idag genom gallret. Honorna kan verkligen orsaka stora skador på hanarna när dom är jätte sura. Imorgon ska det bli minusgrader, så känns bäst att ha gjort bort det idag. Hade även tänkt mig till stallet på dagen..


30 Januari

Har inte haft nån turdag direkt. Imorse när jag skulle gå ner för trappen och hade vattenflaskan till kaninerna i handen. Samtidigt sjöng jag. Och vattenflaskan gled ur min hand och ner.. ner i hela trappen. Flaskan var ju full också. Så det blev att torka å torka..

Igår hade jag även oturen att råka hälla mjölk på min telefon. Så just nu dampar den mer än någonsin. Kan knappt he på knapplås. Och nu ikväll när människan som ska frakta ner kaninen så lär min telefon bara dampa ännu mer bara för att det är jag. Men jag håller tummarna på att min KÄRA telefon sköter sig tills människan ringt!

Jag har verkligen ingeting att göra, det är nog därför jag sitter här och skriver. haha. Nä men jag ska nog ta en promenad!


30 Januari

Eftersom jag var ledig idag så tog jag en ridtur med Grimnir. Red på ridbanan. Gick kanon!

Min lille kasper kommer inatt. Trodde han skulle komma på dagen.. men nej, mitt i natten kommer han! Ska gå ut och göra iordning buren till honom nu. Kanske skriver nått inlägg senare ikväll.


26 Januari

Nu har vi börjat sätta vagn på Geisha, hjälpte Helena igår. Geisha är verkligen hur duktig som helst, tror verkligen hon kommer bli rolig att köra sen! Damen har så mycket energi!

Ska även dit ikväll. Känns roligare om man kan fara ut med henne själv sen med Damit också. Då kör vi en häst var. Mycket roligare så än att turas om att köra Damit hela tiden.

Har fått ett nytt schema från Uc nu. Ska ha matte 3ggr i veckan istället. Mån, tis och tors. De övriga dagarna, onsdag och fredag är jag ledig nu ett tag framöver. Sen ska jag väl börja med praktiken igen.

På fredag kommer KAAASSPPPEERR!


24 November

Packade Eddie & Adam och drog till tävling idag i Umeå, på granngården. Tyvärr så har vi ingen godkänd domare längre, så det kommer mest vara inofficioella tävlingar nu framöver.  Anmälde Både Eddie & Adam till Lätt rak. Sen Adam till lätt krok & Eddie till längd. Adam gjorde verkligen bra ifrån sig, inga aggresivt beteende alls nu under hela tävlingen. Han var lite skakis just då det var mycket folk. Annars var han jätteduktig, men han slarvar så otroligt mycket när han hoppar.. Det irriterar jag mig på! Kom 6:a av 15 kaniner!! Över till Eddie. Han brukar slarvriva rejält, men idag försökte han verkligen! Men inget vidare bra resultat ändå.. Han verka gilla 15 placeringen. Längden så hoppade han bra på framhoppningen, men när det väl var dags att hoppa det långa längdhindret så vägra han! Han kan hoppa långt, det vet jag! Men som sagt bättre lycka nästa gång  : )





Nu blir jag rent av arg. Oacceptabelt!
Och du ska kalla dig kompis?!?!?!

22 Januari

Snart är praktiken över på dagis. Det har faktiskt varit helt okej att vara där. Men just idag så har det varit jobbigt. Mitt huvud! Tur att jag går till 2 imorgon. Skönt.

Idag har det väl inte hänt så mycket mera, gick en lång promenad med Frida runt hörnefors. Vi hade inget liv, så vi kunde lika gärna gå en promenad istället för att sitta inne å göra ingenting.

Skönt med helg. Blir hoppträning/tävling med kaninera på lördag, granngården. Kul att få träffa Linda & Åsis igen. Var som ett tag sen nu.

Tror nog det blir stallet imorgon, bara skönt att få fara dit och umågs med hästarna alldeles själv. Tror inte att det blir nån tömkörning/körning eftersom det är ruskigt dåligt underlag. Men kom just på att det snöade lite grann när jag gick ut till kaninerna så om jag har tur så har det fallit lite snö och det kanske inte är alldeles för halkigt för hästarna.

Jag kanske förtjänar detta.


21 November

Har börjat lära mig några namn på dagis nu! Känner mig oerhört stolt över det. Hehe.

Efter att jag slutat för dagen på dagis, så tog jag en promenad upp till Grimnir. Skönt att komma sig ut med honom igen, har inte varit där på nästan en vecka nu. Han far runt den 1 februari, så måste passa på att rida nu när det är bra väder. Och vet liksom inte när han kommer tillbaka, eller om han kommer tillbaka..

Nu har jag bestämt mig. Det blev den wienertecknade svartvita kaninen! Tror verkligen jag kan få superfina ungar efter han också. Får se nu också om kan komma igång att träna lite smått med hoppningen med honom. Fast nu i början vill jag mest bara lära känna honom. Den 30/1 kommer han!


20 November

 

Hej jag heter Maria och har beslutsångest!

19 Januari

ÅÅÅHH, denna sötnos vill jag ha!



Skola igen, for in och gjorde matten. Gick även på stan lite grann. Hittade mig två tunikor på Gina tricot, en grå och svart. Köpte även en hårinpackning från phc, har hört att deras produkter är bra.. så får väl testa. Blev även 2 ansiktsmasker också.

Sitter just nu och grubblar över mitt gymnasieval imorgon... vet inte vad jag ska välja! Frisör? Bild & form? Djurvård? Näe, vet inte. Tycker att jag inte duger till nått.. Vet inte hur dethär ska gå..


17 Januari

Har inte gjort mycket alls idag. Var ute och motionerade kaninerna. Dom får verkligen mig att må bra! <3 Måste verkligen hålla igång Ella nu. Eftersom hon ska ha bebisar nu i mars så måste få bort lite fett, så det inte bildas en himla fettklump i livmordern istället för bebisar. haha.

Har mest bara tagit det lungt idag, sov nån några timmar innan maten, så vet inte riktigt om jag kommer att kunna sova inatt. Men just nu känner jag mig jättetrött, men vet inte. kanske bara är nått tillfälligt. Rätt som det är, är jag väl klarvaken!

Nu har jag suttit nog framför datorn.. Ska gå och kika på tv nu!

15 Januari

Man blir rätt slut i huvve av alla barn som skriker efter en hela tiden. Men dom nöjer sig verkligen med att jag ritar hästar åt dom hela tiden. Haha, ojoj. Kommer va otroligt less efter denna vecka att rita, och nästa förstås! Men det är bara att härda, eller egentligen äre rätt skönt att vara där. Behöver liksom inte anstränga sig mycket precis. Alltså har verkligen tänkt på att vilket lättsamt jobb dagislärare är.Man får vara ute varje dag, vilket inte många andra jobb som det ingår. För om man tänker på en himla advokat lr nått likande som sitter framför datorn och läser och alltihop varje dag. Hur jobbigt är inte det och tråkigt borde det också vara?

Kvällen så var jag med Frida. Först blev det Sex and the city, sen ritade vi ett tag med Linnea. Hann inte med så mycket mera.

En otrolig grej har hänt idag! En kvinna kom och kikade på Madonna ( kanin ) just innan middagen . Och hon ville ha henne! Trodde liksom att hon bara skulle kika om hon var nått att ha åså, men hon tyckte hon var ursöt. Madonna är verkligen ingen fin kanin. Hon är mer söt. Kändes rätt tungt att skicka iväg henne, trodde inte det skulle kännas jobbigt ett dugg.. Men hon har väl funnits här rätt länge nu, snart 4 år. Men har ändå liksom inte haft nån större använding för henne,som till avel lr hoppning så det var bra att hon kom till nån som behövde en sällskapskanin. Menar hon är världens snällaste! Kvinnan som hämtade henne var jättetrevlig, och var jätteposetiv till henne. Så tror hon kommer få det kanon där! Kommer ändå sakna gammskrutten! <3


Madonna. Foto: Amanda

Börjar 7.30 imorgon! Tur är så slutar jag 13.30, sköööööönt! Kanske ska ta mig en sväng upp till stallet om vädret passar. Nu väntar sängen! Ciao!


14 November

Ser ni min nya header? Tycker Rihanna passar bättre där än jag, hon är så himla vacker! Hennes utseende, jatack!

Första dagen på dagis idag. Fick ett varmt mottagande av peronalen, Eftersom jag varit där förrut så känns det som lätt att komma dit och så. Hela min eftermiddag bestod av att rita hästar åt typ alla barn? Näe, nu överdrev jag. Inte alla, men nästan!

Innan middag så promenerade jag och Frida ner till Tre kronor och åt rullpizza där, som middag. Gott gott! Men efter att jag tryck i mig 4-5 mackor medan jag såg på Andra avenyn avsnittet på datorn, som jag missat.. så ja, jag orkande knappt halva rullpizzan. Kändes inte så bra att typ slösa upp pengarna på en hel rullpizza å jag åt int ens upp halva.
Efter vi ätit så satt vi kvar på Tre kronor och pratade i kanske.. 2 timmar innan vi begav oss ut i kallvädret!





Äre mitt fel att jag inte är din favorit? Tydligen.

13 Januari

Det är ett himla helvete att somna på kvällen när man har sovit typ 3h efter maten! Låg och vred mig i typ 2 h, sen gick jag upp och såg Mamma mia. Efter att sett filmen så gick jag tillbaka till sägen och till slut somnade jag. Men just nu så är jag ruskigt trött..

Näe, nu ska jag nog ta och dra mig ner till hallen och klä på mig. Ska till skolan nu. Caio!

Känns som jag sumpat allt mellan oss. Jag vet varför det blev så här, det är på grund av mig, mig mig!

11 Januari

Fredag: Var ledig, så jag drog mig till Grimnir och red en sväng. Vilket inte blev en särskilt lång ridtur eftersom hans hovar blev fulla med snö. Det blev bambi på hal is. Vi tog oss ingenstans, så efter att jag varit på banan ett tag så skulle jag ju rida nån annanstans, men som sagt. Jag kom ingen vart. Så jag hoppade av och ledde honom hem. Ville inte riskera att han skulle gå omkull med mig på. Tycker sånt är jätteobehagligt att sitta på hästen och det är massor med snö under hovarna.. Men tydligen så var det inget märkvärdigt med att det fastnade så mycket under hovarna sa Anna-lena. Hon tyckte jag skulle ha med mig en hovkrats nästa gång jag far ut och rider. Och det tycker jag låter som en bra ide!

På kvällen så frågade Josefin & Malin om jag å Frida ville hänga med till badhuset. Såklart vi ville det, vi packade ihop allt och begav oss till badet. Fast vi hann knappt vara där i en timme. Men ja, vi gjorde inte särskillt mycket. Bastun var typ höjdpunkten. Jag brukar faktiskt inte tycka om att basta, men det var riktigt skönt att göra det. Ofta brukar det vara döhett i bastun, men den kvällen vare väldigt lagomt. Vi gick sen och såg på Lets Dance hos Frida.

Lördag: Lördagen var jag i stallet hela dagen. Tycker det är jätteskönt att fara till stallet och vara där hela dagen och pyssla om hästarna. För det finns liksom alltid något att göra. Denna lördag var Caroline med också, Johannas låtsas syster. Eller förredetta låtsats syster, eller jag kanske är helt fel ute? Aja. Hur som helst var Caroline med också. Vi tog först in Damit & Geisha och körde en rätt lång tur med dom. Damit var riktigt svettig efter vi kommit tillbaka, gammbubben! Sen tog vi oss en promenad med Azalea, Mika och Kamomill. Allihopa var superpigga! Ville springa hela tiden. Shettisflickorna brukar vara assega och inte orka springa alls. Men idag var dom hur pigg som helst. Sötpollar.

På kvällen så såg jag Wallander - byfånen på tv, med Fridaaa. Den var faktiskt riktigt bra.

Söndag: Idag så har jag tagit mig en promenad upp till norråkern till Grimnir, som sällskap följde Linnea med. Orkade verkligen inte rida idag så for bara dit och borstade och gav honom mat. 

Efter den lilla promenaden så städade jag åt mina kaniner, vilket går rätt snabbt nu. Eftersom jag bara har 3 st. Alltså tänk! Förra sommaren hade jag nästan 7 egna kaniner att städa och ta hand om?! Fattar verkligen inte att jag hade tid med alla och orkade med dom.. Näe, nu ska jag bara ha mina 3 älsklingar + en till dvärgvädurs hona som jag får i vår.
Frida kom och höll mig sällskap när jag städade, sen gick vi in och gjorde typ ingenting. Pratade och såg på AristoCats med linnea.

Stallet på kvällen med Johanna och Caroline igen. Skulle ut och köra med Damit igen, men då när vi skulle gå ut från stallet så plötsligt haltade han! Och det var inget man kunde misstro sig om, han haltade rejält! Vi gick och hämtade Helena och då kunde han tydligen gå normalt. Inga som helst fel på honom. Troligast var det att han var stel efter gårdagens körning. Vi tog en lugn tur, bara skritt.

Just nu så sitter jag med en ansiktsmask. Någon ny variant, den blev asvarm när jag smörjde på den! Typ nån slags lera eller nått i den som gjorde den varm! Ashäftigt iaf! hahaha.


8 Januari

Tog tidiga bussen in i morse, men ja. smart som jag var kom jag på när jag satt på bussen att jag börjar inte förrän om en timme. Så ja, jag satt på bibloteket och dega där.. Hur som helst kommer jag läsa matte 2 dagar i veckan. 4 timmar varje dag!!!!!! Oh my! Ja, vettfan hur jag ska klara av att räkna så mkt matte på 1 dag. Men de är uppdelat i 2h. på förmiddagen och eftermiddagen, slutar kring halv två tror jag.

Jag ska iallafall praktisera på Eriksdal, i Hörnefors. Va och pratade med dom igår. Så nu är praktikplatsen ordnad.

Haha, va hos shettisarna igår för första gången på 3 veckor! Det kändes verkligen att vi inte varit där på ett bra tag. Men Helena har ju varit utomlands också. Medan har hästarna har bott hos Maria.

Helena hjälpte oss att kömköra Azalea. Och sen tog vi med Geisha och tömkörde henne också. Kammo följde bara med som sällskap. Azalea är verkligen ingen lugn häst, näe hon stegrar och sparkar bakut när man ska tömköra henne.. och stressad nå så vansinnigt! Har seriöst aldrig sett en sån lätt stressad häst, bara de minsta fel man gör så håll hon på skita ner sig. Men vi får hoppas att hon blir lugnare med tiden, hon är ju som sagt bara unghäst nu. Och är typ knappt hanterad hos sin förra ägare. Men men hur som helst så gick kömkörningen bra, förutom att man knappt hade någon känsel i ansiktet sen..
Denna tanke har jag haft i mitt huvud ett bra tag nu och egentligent tycker jag det var rätt stor skillnad när Helena bytte Cilla mot Azalea.. För jag mena Cilla är väl inkörd & inriden sen väldigt lätt att hantera, medan Azalea är värsta nervvraket och knappt kan stå still. Och varken inkörd eller inriden. Men som sagt det blir nog bättre med tiden. ( :


Linnea och Ancilla -08

7 Januari

HUH! Jag hade tydligen ingen skola idag, haha. Nämen lärarna hade nån studiedag så jag börjar imorgon istället. Känns bra! eller inte bra, men bättre..

Idag ska jag nog ta å fixa min praktikplats, men vettetusan vars jag ska vara.. antingen på dagis eller förskolan.. Ja, jag måste verkligen bestämma vars jag ska vara.. Vore som bäst om jag hade allting klart till imorgon. Kan jag som bara börja praktisera på fredag.


6 Januari

For till stallet imorse och red Grimnir. Vi red till banan och tränade lite igångsättningar i skritt och trav. Fick även väldigt fina galoppfattningar också. Skrittade hem honom på småstigarna i skogen.

Skola imorgon. Hm. Inte taggat. Men jag kommer inte gå i skola nå länge imorrn. Typ till12? För har bara matten att räkna.
 
Näe, nu ska jag nog
ta mig an kaninhuset och försöka få det klart!


4 Januari

Paradisbadet med Frida idag. Alltså har som alltid tyckt att paradisbadet ha varit rätt skoj. Men alltså det är verkligen bara en rutchskana som är rolig, å det är den största. Nackdelen med den är att det är så mycket trappor att gå och då när man kommit upp så är man verkligen helt slut. Jaja, jag kanske får skylla mig själv för att jag int tränar..

Aja, hur som helst så är jag duktigt trött nu. Sov ingenting på bussen heller.. Imorrn ska jag typ rida också så får liksom se om jag nu ids eller om jag tar det på tisdag.

NEJJJ, jag vill inte börja skolan igen, redan på onsdagen så börjar jag .... Eller ja, jag går inte så mkt i skola. Har bara matten 1ggr i veckan. Sen resten praktik.. Fast vet inte riktigt vars jag ska praktisera.. Funderar på att vara på dagis i Hörnefors. Blir inte så långa dagar, sen så har jag nära hem å allt. Men jag får se.


2 Januari

Jag har varit duktig å gjort en ny header! Den blev väl inte superbra, men aja. Nu får den duga ett tag framöver..

Imorrn skulle jag tydligen till näsmark å sova där till på söndag.. Hm, känns lite jobbigt. Men ja, har egentligen rätt skoj där när vi väl har nått att göra.. Men ja, vet inte om jag ska stanna hemma lr fara dit. Aja, jag får tänka på det under min ridtur imorgon!


2 Januari

Idag så har det varit en lugn dag. Har bara varit hemma, umgåts me ninisarna. Och sett på film.
ja, har inte så mycket mer att säga.. ska till stallet i Hörnefors å rida Grimnir imorgon.

Sen ska jag försöka hinna fara till shettisarna i Ängersjö nån dag framöver.. Har inte träffat dom på ett bra tag nu! 

















Foto: Yvonne Lundqvist


RSS 2.0